Jesper tvåa och Ellen femma i Skandia Cup Riksfinal
I helgen 29–30 augusti 2015 gick den 40:e årgången av Skandia Cup Riksfinal (motsvarande Junior-SM) av stapeln på Landskrona GK, bana Erikstorp,

Efter tre förberedande kvalificeringsomgångar fick Täby GK med två spelare till riksfinalen – Jesper von Reedtz i P15 och Ellen Hutchinson-Kay i F16. Båda spelarna har presterat bra på senare delen av säsongen och kunde se fram emot 36-håls slagtävling med gott mod. Alla deltagarna i riksfinalen hade motsvarande kvalificering bakom sig och var redo att kämpa om titeln ”Bäst i Sverige” i respektive åldersklass.

Efter inspel på fredagen så var det tidig start lördag morgon för både Jesper och Ellen. Jesper började på hål 10 och efter en trevande bogey så kom han igen med två birdies de första 9 hålen efter nästan ha slagit en HIO på 18:e. Tack vare en stark spurt med 2 birdies sista tre hålen så var total 70 slag och ett under par ordnat. Detta visade sig vara tillräckligt för ledning med ett slag inför söndagen.

Ellen började även hon på 10:e och började med ett par säkra par. Efter 1 birdie och 3 bogeys så var Ellen två över efter 9 spelade hål. De första 9 hålen var sedan lite fram och åter på slutet med birdies följt av bogeys. Men stabilt spel totalt sett och totalt 73 slag, två över banans par 71.

Avgörande 18 hål spelades på söndagen i lätta vindar och därmed en relativt enkel bana för de äldre spelarna dit både Ellen och Jesper tillhör. Jesper i ledning och ledarboll, Ellen på femte plats och 7 slag efter suveräna ledarinnan Linn Grant.

Jesper började finalronden något trevande med två bogeys första 9 och var då två efter ledaren Erik Jansson som öppnade 3 under par första 9. De sista 9 hålen blev mycket spännande med Jesper jagande hack i häl. Jesper går sista 9 två under par men det räcker inte utan Erik lyckas hålla undan och vinner med ett enda slag med slutligt avgörande på 18:e hålet. Jesper på par 71 för dagen och totalt ett under par på 141 slag.

Ellen fortsatte att spela stabilt med många par och vände efter 9:e hålet på par 36 slag. Sista 9 avslutade Ellen med 7 par, vardera en birdie och en bogey för att sluta på par 71 slag. Totalt 144 slag och två över par för Ellen. Täten på F16 var högklassig med totalt -6 för segrande Linn Grant och Beatrice Wallin på -5.

Mycket bra spelat Jesper och Ellen. Täby GK gratulerar er för både fint spel och tillhörande exemplariskt uppträdande.

Länkar:Jesper von Reedtz och Ellen Hutchinson-Kay
Svensk Golfs Ulrika Jorsell, Skandia Cup general, flankerad av Jesper och Ellen