• Nedslagsmärken!

• Höstgreenfee.

• Damer, se hit!

• Kanonstart.

• Till minne av Ulf Waltré.

• Träningar och resor.

Nedslagsmärken!
Halva september har redan passerat och hösten har verkligen börjat göra sig påmind. Det är framför allt kyligare och fuktigare luft ute. Det gör banan och greenerna mer känslig för skador och sjukdomar. Just nu jobbas det förebyggande med besprutning av greenerna. Men det största jobbet är det vi medlemmar som måste göra.

Laga era nedslagsmärken! Laga minst ett nedslagsmärke på varje green! 18 av 18!  Även om du inte träffat den. Laga 18 nedslagsmärken varje runda! Påminn dina medspelare om att göra detsamma.

Det som händer om vi inte lagar våra nedslagsmärken är att greenerna blir mer mottagliga för svampangrepp (se bild) Skadorna som uppkommer nu under hösten kommer påverka greenernas kvalitet till våren.

Så kom igen, nu hjälps vi åt att ta hand om banan!

BFA
I veckan som gick hade BFA (Banans Frivilliga Arbetsgrupp) säsongsavslutning med golftävling och trevlig middag tillsammans.

Banans Frivilliga Arbetsgrupp är ett gäng glada pensionärer som hjälper banarbetare och klubbledning att göra Täby GK till en ännu vackrare bana.

Vi träffas på tisdagar mellan kl 08.00-12.00 och arbetar med det som behövs för stunden. Det handlar bl.a. om att ansa träd, kratta bunkrar, laga tee, greener och fairways m.m. samt att hålla klubbhusområdet fint och inbjudande för medlemmar och gäster.

Efter arbetet äter vi ofta lunch tillsammans och ibland går några av oss ut och spelar några hål.

Vi riktar ett stort tack till alla i BFA som under säsongen varit med och hjälp till. Ni gör ett mycket viktigt och uppskattat arbete här på klubben! Tack för ert engagemang och bra jobbat!

Vi skulle dock behöva vara flera för att kunna göra ett ännu bättre arbete!

Vill du vara med och hjälpa till?

Kontakta vår banchef Müjdat Ömur mujdat@tabygk.se

På de kommande städdagarna 16/10, 17/10 kommer många från BFA finnas på plats ifall ni vill veta mera om oss! Anmälan till städdagarna görs via MinGolf (ligger som tävlingar)

Höstgreenfee
Måndag den 20 september går vi över till höstgreenfee. Från och med då gäller nedanstående priser.

Mån – Tors

Mån – Tors spel med medlem

Fre – Sön

Fre – Sön spel med medlem

500

400

600

500

300

400

För varje vecka som går så kommer eftermiddagstiden att justeras för att följa solens nedgång.

• v.39 från 15.30
  • v.40 från 15.00
  • v.41 från 14.30
  • v.42 från 14.00

Juniorer betalar halv greenfee på gällande avgift.

Damer, se hit!
Visst vore det roligt att lära känna fler golfspelande damer i samband med olika aktiviteter på Täby Golfklubb?
Vi söker dig som vill vara med och engagera dig i olika aktiviteter för damer!

Hör gärna av dig till Linda på kansliet på linda@tabygk.se eller via tfn 079-3102248.

Vi vill även påminna alla damer om tävlingen Slutspurten den 26 september. 18 hål poängbogey,
A och B klass. Finns många platser kvar. Anmäl er här

Kanonstart
Det finns fortfarande platser kvar om ni vill spela den 2 oktober. Klockan 08.00 har vi en kanonstart för medlemmar och gäster. För att boka plats hör av er till receptionen.

Till minne av Ulf Waltré
Hedersmedlemmen Ulf Waltré har efter ett långt liv lämnat oss. Ulf var en av grundarna av Täby Golfklubb, aktiv i styrelsen under klubbens första årtionde och en uppskattad medlem under hela livet.
Vi minns med värme och saknad Ulf som regelbundet och spänstigt spelade sin golf fram till fyllda 93 år. Vi hedrar och tackar Ulf som tillsammans med andra medlemmar så framsynt för 50 år sedan formade vår klubb och vår fina bana. Ulf Waltré blev 96 år.

Träningar och resor
Nu kan du anmäla dig till vinterns och nästa sommars juniorträningar och läger. Klicka på länken för anmälan.  Täby Golfklubb > Boka aktivitet (kanslietonline.se)

Här kan du läsa mer:

Breddträning klicka här
Rookietour klicka här
TeenTourl klicka här

Resor

Höstens resor 2021:

11 oktober 2021 - Infinitum (Lumine):
- Bo nära banan - inkl. middag - Lilla paketet, Pris: 11950:-,
- Bo nära banan - inkl. middag, flyg & transfers, Pris: 16950:-,

20 oktober 2021 - Infinitum (Lumine):
- Bo i Cambrils, inklusive flyg & transfers, Pris: 16950:-,

10 november 2021 - Infinitum (Lumine):
- Bo i Cambrils - Lilla paketet, Pris: 11950:-,

Lilla paketet innebär att du bokar flyg & transfer ToR flygplats på egen hand.

Vårens resor 2022:

23 mars 2022 - Infinitum:
- Bo i Cambrils, lilla paketet, Pris: 11950:-,

2 april 2022 - Infinitum:
- Bo nära banan - inkl. middag - Lilla paketet, Pris: 11950:-,
- Bo nära banan - inkl. middag, flyg & transfers, Pris: 16950:-,

20 april 2022 - Infinitum (Lumine):
- Bo i Cambrils, inklusive flyg & transfers, Pris: 16950:-,