AKTUELLT AUGUSTI 2021
AKTUELLT OM OCH FÖR OLD MEMBERS – AUGUSTI 2021

I augusti blev det fem tävlingar på hemmaplan. Sammanlagt blev det 165 rundor, väsentligt färre än förra årets 262. Totalt sedan den försenade säsongstarten har det varit 483 starter.

Vi gratulerar dessa vinnare:

Fyrboll/bästboll 2/8: Ronny Winberg/Sven Arvidson

Måndags Eclectic # 6 9/8: A-klassen: Ronny Winberg 73 slag netto och B-klassen: Kjell Persson otroliga 61

Måndags Eclectic # 7 16/8: A: Björn Burklint 72 och B: Tom Curbo 77

Måndags Eclectic # 8 23/8: A: Bengt Lindberg 70 och B: Nina Cederfeldt 72

Bertil Falks Dag 24/8:       Tanghästen (herrar, poäng): Jimmy Sundström 42

Flygande hästen: (herrar 75+, poäng): Lars Cederfeldt 34

Jaktfalken (damer, poäng): Ulla Curbo 30

Solsångaren (herrar, slagtävling): Claes Gyllenpalm 73 slag

Hittills under säsongen har 80 olika spelare förekommit i startlistorna. Av dessa har 47, d v s drygt hälften, vunnit någon sorts pris!

Efter 8 omgångar av Running Eclectic leder Kjell Persson och Jan Nordin på 49 slag netto före Jack Åström och Erik Asplund på 52 slag. Det finns ytterligare tre möjligheter att försöka komma ikapp.

Den 31 augusti spelades årets enda klubbmatch, mot Djursholms GK. Det var tänkt som individuellt matchspel men ändrades till poängbogey eftersom vi inte fick ihop ett fullt lag (24). Nya greener och -områden gjorde det tufft för oss ovana gäster. Hemmalaget vann således ganska komfortabelt. Ingemar Söderlind var bästa Täbyspelare och Björn Burklint var närmast hål på två slag på hål 10.

I september har vi tre Måndags Eclectic med RE samt 20/9 OM Invitation (OBS kanonstart!), där de som under 2020 fyllde jämt (och varit aktiva i OM både då och i år) slipper startavgift för sig och sin medspelare. Tävlingsgreenfee 350 kr för gästande partner tillkommer. 4 oktober är det som vanligt avslutning med Irish Greensome (också då kanonstart!). Vi räknar med att på sedvanligt sätt genomföra höstmöte med gemensam måltid efter spelet. Mer om detta senare.

För OM-kommittén,

Erik Asplund