JMI Täby Svea Leasing Junior Open 2018

JMI Täby Svea Leasing Junior Open avgörs tisdag 10:e till torsdag 12:e juli 2018 på Täby GK. Tävlingen spelas över 54 hål med 18 hål per dag. Efter två speldagar och 36 spelade hål så går 54 pojkar och 24 flickor, inklusive delningar, vidare till sista dagens avgörande 18 hål. Det kommer att vara möjligt att följa tävlingen på distans via www.golf.se med resultatrapportering vart 9:e hål (vi kanske har frivilliga att rapportera lite tätare men men...).

156 spelare kan beredas plats (120 pojkar och 36 flickor). Anmälan sker via www.golf.se på vanligt vis. Sista anmälan fredag 6:e juli kl 12:00. Vid överanmälan så gäller företräde enligt lägst hcp då anmälningstiden utgår. Om någon av klasserna inte fylls upp så sker påfyllning i den andra klassen så att totalt 156 spelare erbjuds plats.

Tävlingsform: Singel, scratch i två klasser, flickor och pojkar.

Vid lika segerresultat i respektive klass så sker avgörande via särspel. Särspelet genomförs som slagspel på hål 10, 17 och 18. Är det fortfarande lika resultat så sker avgörande som slagspel per hål på samma slinga tills dess en segrare kan utses. Obeaktat väderförhållanden så kommer tävlingen att avslutas torsdag 14:e juli 2017. Ettan och tvåan i respektive klass kvalificerar sig till JMI-finalen på hösten 2018. Särspel om JMI-platserna genomförs om så krävs vid delningar. Särspelet till JMI-finalen påverkar dock inte giltigt resultat i tävlingen (såvida inte JMI-särspelet även omfattar spel om första plats i tävlingen).

Kostnad 600 kr för tävlingen (greenfee och inspel ingår) vilket kan betalas på plats eller via www.golf.se. Spelare som uteblir, är sjuk eller på annat sätt avbokar sig efter det att startlistan är officiell och publicerad söndag 8:e juli kl 14:00, debiteras full startavgift. Fakturering sker direkt till spelarens hemmaklubb.

Fritt inspel får ske en gång innan tävlingen. Bokning sker genom att ringa till receptionen Täby GK eller via www.golf.se. Vid inspel måndag 2:e juli - fredag 6:e juli och måndag 9:e juli juli så betalar medföljande spelare halv ordinarie greenfee.

Täby GK förbehåller sig rätten till ett begränsat antal wild cards (max 4 stycken).

Caddies är tillåtet. Godkända avståndsmätare är tillåtet enligt SGF:s regler för golfspel.

Tack vare våra sponsorer tävlas det om JMI-årets troligen bästa prisbord som under 2018 kommer att vara värt över 60 000 kr. Vår ambition är att prisbordet skall vara värt lika mycket som anmälningsavgifterna. Över 80 dussin Titleist Pro V1 delades tex ut som priser 2017. OBSERVERA: Endast spelare som finns på plats vid prisutdelningen, som sker direkt efter avslutad tävling, kommer att komma ifråga för att erhålla pris.

Förutom "vanliga" priser så kommer pokaler att ges till plats 1, 2 och 3 per klass. Dessutom extra pokal till bästa spelare U16 och U18 per klass.

Respektive segrare kommer att få tillgång till lånebil från BMW alt Mini under en helg som del av första pris. Varje speldag så kommer vi att ha "närmast hål" (klassoberoende) med vinst av lånebil som ovan.

Under tävlingsdagarna finns Lena Hedman på plats. Lena erbjuder friskvård i form av massage, laser, kinesiotaping, akupunktur och koppning för 200 kr/20 minuter. Andullationsbehandlingar 150 kr/30 minuter. Betalning via kort, Swish eller kontanter. Se vidare på http://muskelhalsanvallentuna.se/. Passa på att få fart på stela muskler efter tävlingsdagen - eller före kanske?

I mån av plats kommer det att vara möjligt att ställa upp husbil eller liknande på klubbens parkering intill TeeViews lokaler. Här finns sex strömuttag. Kostnad 200 kr/natt per ekipage under JMI-dagarna och då ingår tillgång till omklädningsrum (dusch och toalett). Utan ström på nedre parkeringen 100 kr/natt. Kontakta receptionen Täby GK för bokning.

Boende kan till exempel bokas på Scandic Täby (cirka 20 min med bil till Täby GK och med gångavstånd till Täby Centrum). Tävlande och anhöriga får rabatt på boendet om bokning sker med angivande av bokningsnummer 46139785 (Inte klart för 2018 ännu) (Block ID). Bokning sker genom att i första hand skicka email till meeting.taby@scandichotels.com eller i andra hand genom att ringa 08-517 35 416 (07.30-16.30, måndag till fredag). De priser som gäller då bokningsnumret anges är:

• Enkelrum: 750 kr/natt (Inte klart för 2018 ännu)
  • Dubbelrum: 950 kr/natt (Inte klart för 2018 ännu)
  • Trippelrum: 1050 kr/natt (Inte klart för 2018 ännu)

JMI Täby Svea Leasing Junior Open har under ett antal år varit årets största JMI-tävling sett till antal deltagare. Vi arbetar inom juniorkommittén aktivt för att utveckla och förbättra vår tävling. Vårt mål är att uppfattas som årets bästa JMI både tävlings- och arrangörsmässigt.

Som ett led i detta avgjordes 2016 tävlingen under tre dagar och 54 hål. Avsikten med detta är att från år 2017 kunna erbjuda WAGR rankingpoäng (se www.wagr.com). Här är 54 hål och minst ett år innan ett krav. Då det är relativt få juniortävlingar i Sverige som har WAGR-status ser vi det i Täby GK som ett fint tillskott och vi hoppas på deltagande från övriga nordiska länder. Detta är nu helt klart och tävlingen kommer från och med 2017 att ge WAGR rankingpoäng vilket även gäller 2018.

Vi passar även på att tacka tävlingens huvudsponsor Svea Leasing - Vägen till optimal bilekonomi för gott samarbete. Även BMW (samarbetspartner till Svea Leasing) är sponsorer och kommer att finnas på plats med både personal och bilar.

NOTERA: Stockholms Junior-DM för pojkar och flickor är samordnat med JMI Täby Svea Leasing Junior Open under 2018. Se även Junior-DM Stockholm - SGDF. (Inte klart för 2018 ännu med länken)

Varmt välkomna till Täby GK och JMI Täby Svea Leasing Junior Open!

För juniorkommittén i Täby GK,

Johan von Reedtz