Juniortävlingar

Att tävla i juniortävlingar är roligt och kanske lite pirrigt i början. Det finns både möjlighet att tävla på Täby GK och utanför klubben. Inom ramen för juniorverksamheten, Team Täby, på Täby GK finns det en plats för alla juniorer i alla åldrar och kunskapsnivå att hitta "sina" tävlingar. En junior börjar troligen spela i klubbtävlingar för att successivt spela tävlingar på andra klubbar allt efter kunskapsnivå. Inom Team Täby har vi plats för alla juniorer från de allra yngsta till elitsatsande ungdomar. Vi vill att det skall vara roligt att tävla och att det skall finnas tävlingar för alla våra juniorer.

Juniortävlingar 2016 på Täby GK

Under 2017 kommer följande tävlingar att genomföras på klubben:

 • BOoM, "Bredd Order of Merit"

  Team Täbys alldels egen mycket populära breddtävling som genomförs på söndag eftermiddagar under i princip hela säsongen. BOoM avslutas med en final med fina priser på höstkanten.

  De yngsta juniorerna spelar 4 hål och med start 150 meter från hålet. De lite äldre juniorerna spelar 9 hål poängbogey.

 • JMI Täby Svea Leasing Junior Open

  Detta är en juniortävling som ingår i JMI-kvalserien, http://www.jmi-sweden.se/. Hit kommer duktiga juniorer från hela landet och spelar. Under 2017 kommer tävlingen att avgöras tisdag 4:e till onsdag 6:e juli över 54 hål med "cut" efter 36 hål. Tävlingen har både en pojk- och en flickklass.

  Från och med 2017 kommer Täby JMI att vara en så kallad WAGR-grundande (World Amateur Golf Ranking) tävling vilket innebär att spelare kan få rankingpoäng på världsbasis (http://www.wagr.com/).

  Se vidare under egen sida JMI Täby Svea Leasing Junior Open.

Bra länkar för juniortävlingar

 • SGDF:s tävlingar 2016

  http://www.sgdf.se/Media/Get/4153/tavlingar-2016-v1.3.pdf

 • SGDF juniortävlingar

  http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2016

 • SGDF Juniorkalender

  Perfekt överblick över alla juniortävlingar i Stockholmsområdet för 2016. Vi har även ett antal pappersexemplar som kan fås i receptionen och/eller att hämta i juniorrummet.

  http://www.sgdf.se/start/sgdf/nyhetsarkiv/juniorkalendern

 • Sammanställning av alla aktuella juniortävlingar för juniorer i Team Täby. Gäller från de allra yngsta juniorerna till juniorelit inklusive internationella juniortävlingar.

  Excel-filen är aktuell per 2016-03-19. Se fil på slutet av sidan. Anders Berlin underhåller denna fil och uppdateringar kan komma så håll ett öga på detta. Datering sker alltid så det skall vara enkelt att alltid se den senaste versionen.