Juniortävlingar

Att tävla i juniortävlingar är roligt och kanske lite pirrigt i början. Det finns både möjlighet att tävla på Täby GK och utanför klubben. Inom ramen för juniorverksamheten, Team Täby, på Täby GK finns det en plats för alla juniorer i alla åldrar och kunskapsnivå att hitta "sina" tävlingar. En junior börjar troligen spela i klubbtävlingar för att successivt spela tävlingar på andra klubbar allt efter kunskapsnivå. Inom Team Täby har vi plats för alla juniorer från de allra yngsta till elitsatsande ungdomar. Vi vill att det skall vara roligt att tävla och att det skall finnas tävlingar för alla våra juniorer.

Juniortävlingar på Täby GK

På Täby GK genomförs följande juniortävlingar

 • BOoM, "Bredd Order of Merit"

  Team Täbys alldels egen mycket populära breddtävling som genomförs på måndagar under säsongen. BOoM avslutas med en final med fina priser på höstkanten.

  De yngsta juniorerna spelar 4 hål och med start 150 meter från hålet. De lite äldre juniorerna spelar 9 hål poängbogey.

 • JMI Täby Svea Leasing Junior Open

  Detta är en juniortävling som ingår i JMI-kvalserien, http://www.jmi-sweden.se/. Hit kommer duktiga juniorer från hela landet och spelar. Tävlingen har både en pojk- och en flickklass.

  Från och med 2017 är Täby JMI att vara en så kallad WAGR-grundande (World Amateur Golf Ranking) tävling vilket innebär att spelare kan få rankingpoäng på världsbasis (http://www.wagr.com/).

  Se vidare under egen sida JMI Täby Svea Leasing Junior Open.