JMI Täby Svea Leasing Junior Open 2019

JMI Täby Svea Leasing Junior Open avgörs måndag 12:e till onsdag 14:e augusti 2019 på Täby GK. Tävlingen spelas över 54 hål med 18 hål per dag. Efter två speldagar och 36 spelade hål så går 54 pojkar och 24 flickor, inklusive delningar, vidare till sista dagens avgörande 18 hål. Det kommer att vara möjligt att följa tävlingen på distans via www.golf.se med resultatrapportering vart 9:e hål (vi kanske har frivilliga att rapportera lite tätare men men...).

156 spelare kan beredas plats (120 pojkar och 36 flickor). Anmälan sker via www.golf.se på vanligt vis. Sista anmälan är torsdag 8:e augusti kl 12:00. Vid överanmälan så gäller företräde enligt lägst hcp då anmälningstiden utgår. Om någon av klasserna inte fylls upp så sker påfyllning i den andra klassen så att totalt 156 spelare erbjuds plats.

Tävlingsform: Singel, scratch i två klasser, flickor och pojkar.

Vid lika segerresultat i respektive klass så sker avgörande via särspel. Särspelet genomförs som slagspel på hål 10, 17 och 18. Är det fortfarande lika resultat så sker avgörande som slagspel per hål på samma slinga tills dess en segrare kan utses. Obeaktat väderförhållanden så kommer tävlingen att avslutas onsdag 14:e augusti 2019. Ettan och tvåan i respektive klass kvalificerar sig till JMI-finalen. Särspel om JMI-platserna genomförs om så krävs vid delningar. Särspelet till JMI-finalen påverkar dock inte giltigt resultat i tävlingen (såvida inte JMI-särspelet även omfattar spel om första plats i tävlingen).

Kostnad 650 kr för tävlingen (greenfee, rangebollar och inspel ingår) vilket kan betalas på plats. Spelare som uteblir, är sjuk eller på annat sätt avbokar sig efter det att startlistan är officiell och publicerad lördag 10:e augusti kl 14:00, debiteras full startavgift. Fakturering sker direkt till spelarens hemmaklubb.

Fritt inspel får ske en gång innan tävlingen. Bokning sker genom att ringa till receptionen Täby GK eller via www.golf.se. Vid inspel måndag 5:e - fredag 9:e augusti så betalar medföljande spelare halv ordinarie greenfee - ring i så fall.

Täby GK förbehåller sig rätten till ett begränsat antal wild cards (max 4 stycken).

Caddies är tillåtet. Godkända avståndsmätare är tillåtet enligt SGF:s regler för golfspel.

Tack vare våra sponsorer tävlas det om JMI-årets troligen bästa prisbord som under 2019 kommer att vara värt över 60 000 kr. Vår ambition är att prisbordet skall vara värt lika mycket som anmälningsavgifterna. Över 80 dussin Titleist Pro V1 delades tex ut som priser 2018. OBSERVERA: Endast spelare som finns på plats vid prisutdelningen, som sker direkt efter avslutad tävling, kommer att komma ifråga för att erhålla pris.

Respektive segrare kommer att få tillgång till lånebil från BMW alt Mini under en helg som del av första pris. Varje speldag så kommer vi att ha "närmast hål" (klassoberoende) med vinst av lånebil som ovan.

Under tävlingsdagarna finns Lena Hedman på plats. Lena erbjuder friskvård i form av massage, laser, kinesiotaping, akupunktur och koppning för 200 kr/20 minuter. Andullationsbehandlingar 150 kr/15 minuter. Betalning via kort, Swish eller kontanter. Se vidare på http://muskelhalsanvallentuna.se/. Passa på att få fart på stela muskler efter tävlingsdagen - eller före kanske?

College Service (http://collegeservice.se/) kommer att finnas på plats. Funderar du på att spela golf på college i USA är detta ett utmärkt tillfälle att få mer information.

I mån av plats kommer det att vara möjligt att ställa upp husbil eller liknande på klubbens parkering intill TeeViews lokaler. Här finns sex strömuttag. Kostnad 200 kr/natt per ekipage under JMI-dagarna och då ingår tillgång till omklädningsrum (dusch och toalett). Utan ström på nedre parkeringen 100 kr/natt. Kontakta receptionen Täby GK för bokning.

Boende kan till exempel bokas på Scandic Täby (cirka 20 min med bil till Täby GK och med gångavstånd till Täby Centrum). Tävlande och anhöriga får rabatt på boendet om bokning sker med angivande av bokningsnummer 47120969. Bokning sker genom att i första hand skicka email till meeting.taby@scandichotels.com eller i andra hand genom att ringa 08-517 35 416 (07.30-16.30, måndag till fredag). De priser som gäller då bokningsnumret anges är:

• Enkelrum: 1140 kr/natt (priser per 2019)
  • Dubbelrum: 1340 kr/natt (priser per 2019)
  • Trippelrum: Ingen rabatt

JMI Täby Svea Leasing Junior Open har under ett antal år varit årets största JMI-tävling sett till antal deltagare. Vi arbetar inom juniorkommittén aktivt för att utveckla och förbättra vår tävling. Vårt mål är att uppfattas som årets bästa JMI både tävlings- och arrangörsmässigt.

Som ett led i detta avgjordes 2016 tävlingen under tre dagar och 54 hål. Avsikten med detta var att från år 2017 kunna erbjuda WAGR rankingpoäng (se www.wagr.com). Här är 54 hål och minst ett år innan ett krav. Då det är relativt få juniortävlingar i Sverige som har WAGR-status ser vi det i Täby GK som ett fint tillskott. Tävlingen ger WAGR rankingpoäng för de som redan har kvalificerat sig och för de som inte är med så kan en topplacering ge möjlighet att komma in på WAGR-rankingen.

Vi passar även på att tacka tävlingens huvudsponsor Svea Leasing - Vägen till optimal bilekonomi för gott samarbete. Även BMW (samarbetspartner till Svea Leasing) är sponsorer och kommer att finnas på plats med både personal och bilar.

Varmt välkomna till Täby GK och JMI Täby Svea Leasing Junior Open!

För juniorkommittén i Täby GK,

Johan von Reedtz