JMI Täby Svea Leasing Junior Open 2022

JMI Täby Svea Leasing Junior Open avgörs fredag 8:e till lördag 9:e juli 2022 på Täby GK. Tävlingen spelas över 36 hål med 18 hål per dag. Det kommer att vara möjligt att följa tävlingen "live" på distans med resultatrapportering varje hål vilket spelarna själva sköter om i respektive boll.

156 spelare kan beredas plats (120 pojkar och 36 flickor). Anmälan sker via www.golf.se. Sista anmälan är söndag 3:e juli kl 12:00. Vid överanmälan så gäller företräde enligt ranking (inte via hcp!) då anmälningstiden utgår. Om någon av klasserna inte fylls upp så sker påfyllning i den andra klassen så att totalt 156 spelare erbjuds plats. Startlista tillgänglig från måndag 4:e juli kl 15:00.

Tävlingsform: Singel, scratch i två klasser, flickor och pojkar.

Kostnad 750 kr för tävlingen (greenfee, rangebollar och inspel ingår) vilket betalas på plats i receptionen och vi vill gärna att betalning sker vid i samband med inspel för att undvika köer under första speldagen. Spelare som uteblir, är sjuk eller på annat sätt avbokar sig efter det att startlistan är officiell och publicerad, debiteras full startavgift. Fakturering sker då direkt till spelarens hemmaklubb.

Fritt inspel får ske en gång innan tävlingen. Bokning sker genom att ringa till receptionen Täby GK eller via www.golf.se. Vid inspel måndag 4:e - torsdag 7:e juli så betalar medföljande spelare halv ordinarie greenfee - ring i så fall.

Att notera efter synpunkter 2021:

• I pojkklassen så blir det troligen fler än 90 spelare. Enligt SGF bestämmelser så erhåller max 90 spelare rankingpoäng dvs de spelare som kommer på plats 91 och högre erhåller inga rankingpoäng men tävlingen kommer att räknas in som "divisor" vid snittberäkningen av rankingpoäng.
  • Pga av det är maximalt antal spelare som kan få delta är det oundvikligen så att vissa spelare kommer att få en tidig starttid (runt 07:00) på fredagen. Till lördagen sker sedan lottning enligt resultat och med vad GIT-systemet lottar fram. Det kan då bli så att man som spelare återigen får en mycket tidig starttid trots att det finns spelare som ligger efter i resultatlistan. Det beror på att vi använder oss av start från både tee 1 och tee 10 och hur GIT-systemet fördelar spelare på starttiderna. Inga byten av starttider kommer att ske! Så planera för en eventuell tidig start även på lördag. Detta berör de cirka 20-30 spelare som ligger "sämst" till efter 18 hål dag 1.

Speciellt för tävlingen 2022 gäller pga nytt hcp-system:

• Tävlingsledningen har möjlighet att ta ut upp till 10 wildcards enligt riktlinje från JMI (förutom Täby GK egna wildcards). Detta pga det nya hcp-systemet för att få mer rättvisa i uttagningen och inte enbart via hcp då ranking är ett mer rättvisande sätt att avgöra en spelares spelstandard

Caddies är tillåtet. Godkända avståndsmätare är tillåtet enligt SGF:s regler för golfspel.

Tack vare våra sponsorer tävlas det om fint prisbord. OBSERVERA: Endast spelare som finns på plats vid prisutdelningen, som sker direkt efter avslutad tävling, kommer att komma i fråga för att erhålla pris.

Vid lika segerresultat i respektive klass så sker avgörande via särspel. Särspelet genomförs som slagspel på hål 10, 17 och 18. Är det fortfarande lika resultat så sker avgörande som slagspel per hål på samma slinga tills dess en segrare kan utses. Obeaktat väderförhållanden så kommer tävlingen att avslutas lördag 9:e juli 2022. Ettan och tvåan i respektive klass kvalificerar sig till JMI-finalen. Plats två per klass avgörs enligt GIT tävlings "matematiska metod" så inget särspel sker, allt enligt JMI:s regelverk.

Under tävlingsdagarna finns Lena Hedman på plats. Lena erbjuder friskvård i form av massage, laser, kinesiotaping, akupunktur och koppning för 200 kr/20 minuter. Andullationsbehandlingar 150 kr/15 minuter. Betalning via kort, Swish eller kontanter. Se vidare på http://muskelhalsanvallentuna.se/. Passa på att få fart på stela muskler efter tävlingsdagen - eller före kanske?

College Service (http://collegeservice.se/) kommer att finnas på plats. Funderar du på att spela golf på college i USA är detta ett utmärkt tillfälle att få mer information.

I mån av plats kommer det att vara möjligt att ställa upp husbil eller liknande på klubbens parkering intill TeeViews lokaler. Här finns sex strömuttag. Kostnad 200 kr/natt per ekipage under JMI-dagarna och då ingår tillgång till omklädningsrum (dusch och toalett). Utan ström på nedre parkeringen 100 kr/natt. Kontakta receptionen Täby GK för bokning.

Vi passar även på att tacka tävlingens huvudsponsor Svea Leasing - Vägen till optimal bilekonomi för gott samarbete.

Varmt välkomna till Täby GK och JMI Täby Svea Leasing Junior Open!

För juniorkommittén i Täby GK,

Johan von Reedtz