JMI Täby Svea Leasing Junior Open 2020

JMI Täby Svea Leasing Junior Open avgörs måndag 10:e till onsdag 12:e augusti 2020 på Täby GK. Tävlingen spelas över 54 hål med 18 hål per dag. Efter två speldagar och 36 spelade hål så går 54 pojkar och 24 flickor, inklusive delningar, vidare till sista dagens avgörande 18 hål. Det kommer att vara möjligt att följa tävlingen på distans med resultatrapportering vart 3:e hål (förhoppningsvis).

156 spelare kan beredas plats (120 pojkar och 36 flickor). Anmälan sker via www.golf.se. Sista anmälan är torsdag 6:e augusti kl 12:00. Vid överanmälan så gäller företräde enligt ranking (inte via hcp!) då anmälningstiden utgår. Om någon av klasserna inte fylls upp så sker påfyllning i den andra klassen så att totalt 156 spelare erbjuds plats. Startlista tillgänglig från lördag 8:e augusti kl 15:00.

Tävlingsform: Singel, scratch i två klasser, flickor och pojkar.

Kostnad 750 kr för tävlingen (greenfee, rangebollar och inspel ingår) vilket betalas på plats i receptionen och vi vill gärna att betalning sker vid i samband med inspel för att undvika köer under första speldagen. Spelare som uteblir, är sjuk eller på annat sätt avbokar sig efter det att startlistan är officiell och publicerad, debiteras full startavgift. Fakturering sker då direkt till spelarens hemmaklubb.

Fritt inspel får ske en gång innan tävlingen. Bokning sker genom att ringa till receptionen Täby GK eller via www.golf.se. Vid inspel måndag 3:e - fredag 7:e augusti så betalar medföljande spelare halv ordinarie greenfee - ring i så fall.

Speciellt för tävlingen 2020 gäller pga pandemi Covid-19 och SGF:s tävlingsregler pga detta samt nytt hcp-system:

• Caddie- och publikförbud gäller enligt SGF:s regler
  • Endast start från tee 1 enligt SGF:s regler
  • Ingen JMI-final kommer att genomföras
  • Tävlingsledningen har möjlighet att ta ut upp till 10 wildcards enligt riktlinje från JMI (förutom Täby GK egna wildcards). Detta pga det nya hcp-systemet för att få mer rättvisa i uttagningen och inte enbart via hcp då ranking är ett mer rättvisande sätt att avgöra en spelares spelstandard

Täby GK förbehåller sig rätten till ett begränsat antal wild cards (max 4 stycken).

Caddies är tillåtet. Godkända avståndsmätare är tillåtet enligt SGF:s regler för golfspel.

Tack vare våra sponsorer tävlas det om fint prisbord. OBSERVERA: Endast spelare som finns på plats vid prisutdelningen, som sker direkt efter avslutad tävling, kommer att komma ifråga för att erhålla pris. Ingen gemensam prisutdelning kommer att ske 2020 pga Covid-19 och SGF:s regler kring detta. Spelare erhåller priser direkt efter tävlingens avslut via tävlingsledningens försorg.

Vid lika segerresultat i respektive klass så sker avgörande via särspel. Särspelet genomförs som slagspel på hål 10, 17 och 18. Är det fortfarande lika resultat så sker avgörande som slagspel per hål på samma slinga tills dess en segrare kan utses. Obeaktat väderförhållanden så kommer tävlingen att avslutas onsdag 12:e augusti 2020. Ettan och tvåan i respektive klass kvalificerar sig till JMI-finalen. Särspel om JMI-platserna genomförs om så krävs vid delningar. Särspelet till JMI-finalen påverkar dock inte giltigt resultat i tävlingen (såvida inte JMI-särspelet även omfattar spel om första plats i tävlingen). JMI-finalen kommer tyvärr inte att spelas 2020 pga Covid-19.

Under tävlingsdagarna finns Lena Hedman på plats. Lena erbjuder friskvård i form av massage, laser, kinesiotaping, akupunktur och koppning för 200 kr/20 minuter. Andullationsbehandlingar 150 kr/15 minuter. Betalning via kort, Swish eller kontanter. Se vidare på http://muskelhalsanvallentuna.se/. Passa på att få fart på stela muskler efter tävlingsdagen - eller före kanske?

College Service (http://collegeservice.se/) kommer att finnas på plats. Funderar du på att spela golf på college i USA är detta ett utmärkt tillfälle att få mer information.

I mån av plats kommer det att vara möjligt att ställa upp husbil eller liknande på klubbens parkering intill TeeViews lokaler. Här finns sex strömuttag. Kostnad 200 kr/natt per ekipage under JMI-dagarna och då ingår tillgång till omklädningsrum (dusch och toalett). Utan ström på nedre parkeringen 100 kr/natt. Kontakta receptionen Täby GK för bokning.

Tävlingen ger WAGR rankingpoäng för de som redan har kvalificerat sig och för de som inte är med så kan en topplacering ge möjlighet att komma in på WAGR-rankingen (www.wagr.com).

Vi passar även på att tacka tävlingens huvudsponsor Svea Leasing - Vägen till optimal bilekonomi för gott samarbete. Även BMW (samarbetspartner till Svea Leasing) är sponsorer och kommer att finnas på plats med både personal och bilar.

Varmt välkomna till Täby GK och JMI Täby Svea Leasing Junior Open!

För juniorkommittén i Täby GK,

Johan von Reedtz