Täby Golfklubbs juniorverksamhet program

Golfträning med Team Täby

Nedan finner du information om 2018/2019 års ungdomsträning på Täby Golfklubb. Inomhusträningen pågår från vecka 38-19. Utomhusträningen pågår från vecka 20 till och med vecka 37.
Träningsinnehåll

På sommaren tränar vi på alla grundläggade moment som full sving, inspel, puttning samt spel på banan. Vi strävar alltid efter att ha så jämna grupper som möjligt och spelnivå går före ålder.

På vintern tränar vi inomhus i Täby Golfakademi med inriktning på teknik samt teori om bollflyktslagar, spelstrategi, rutiner och yttre påverkan samt hur vi hanterar oss ute på banan. Vi använder TrackMan och SAMsPuttLab som undervisningshjälpmedel och spelsimulator.

I alla Rookie och Teen Tour grupper ingår fysträning.

Träningsinnehåll/ svårighetsgrad anpassas till aktuell grupp.

Träningsgrupper

Vi har oika grupper för att alla ska kunna välja utefter sina ambitioner och mål.

- Golfkul: Sommaraktivitet för de yngsta, träning 1 gång i veckan. Från 6 år.

- Breddgrupper/Vinter: 1 gång i veckan. Från 10 år. Från 12 år.

- Breddgrupp/Sommar: 1 gång i veckan gruppträning samt 1 gång i veckan spel ( BOoM ). Från 9 år.

- Breddgrupp Summercamp: 2 gånger i veckan gruppträning och spel. Från 9 år.

- Rookie grupper/Vinter: 3 gånger i veckan gruppträning golf- och fysträning.

- Rookie grupper/ Sommar: 4 gånger i veckan gruppträning golf- och fysträning samt spel på banan. Summercamp ingår- 3 gånger i veckan.

- SGF Teen Tour First & Futuregrupper/ Vinter: 3 gånger i vecka gruppträning golf- och fysträning.

- SGF Teen Tour First & Futuregrupper/ Sommar: 4 gånger i veckan gruppträning golf- och fysträning samt spel på banan. Summercamp ingår- 3 gånger i veckan.

Under inomhussäsongen är vi max 6 spelare/grupp och utomhus är vi max 10 spelare/grupp.

Informationsmöte för föräldrar genomförs på Täby Golfklubb i samband med första träningstillfället.

All träningsverksamhet på Täby GK är öppen för alla och inget medlemskap i klubben krävs. För mer information kontakta oss genom: junior@tabygk.se

Välkommen!