Träningsinnehåll

Sommarträning i Täby Golf Akademi

Samling: - Alla grupper samlas ALLTID 10 min innan träningen, uppvärmda och klara utanför juniorrummet.

Utrustning: - I träningsschemat framgår vilken golfinriktning respektive pass har, det räcker att ha med de klubbor som används vid varje tillfälle. Tänk på att ha kläder efter väder. Ha alltid golfhanddukar, handskar, peggar och paraply redo.

Antal spelare/grupp: - Under sommarträningen är deltagarantalet per grupp max 10 spelare.

Informationsmöte om sommarträningen görs i samband med 1:a träningspasset på Täby Golfklubb.

Avslutning sker i samband med sista träningspasset.

Program - Sommar - Rookie Tour & SGF Teen Tour:

Fysträning är anpassad för golf och utformad av utbildad PT-instruktör. Klädseln bör vara anpassad för att klara fysträningen.

Vecka 15-18 - Försäsongsträning utomhus på söndagar och fys som vanligt på fredagarna där flera grupper tränar tillsammans under 1,5 timme vilket ingår i detta paket:

Vecka 19 – Föräldramöte, genomgång och start av teknikträningen: Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 20 – Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 21 – Sving (TrackMan) + Närspel-Chip + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 22 – Sving-Driver + Närspel-Pitch + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 23 – Sving-Driver (TrackMan) + Närspel-Lobb + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 24 – Testveckan + Fysträning.

Vecka 25 - Ej träning.

Vecka 26 - 32 - SummerCamp (ingår), Svingträning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 33 – Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 34 – Sving (TrackMan) + Närspel-Chip/Pitch + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 35 – Sving-Driver + Närspel-Lobb/Bunker + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 36 – Testveckan + Fysträning + Spel-Träning.

Vecka 37-40 - Eftersäsongsträning utomhus på söndagar och fys som vanligt på fredagarna där alla grupper tränar tillsammans under 2 timmar vilket ingår i detta paket:

Program - Sommar - Breddgrupperna:

Vecka 19 – Föräldramöte, genomgång och start av teknikträningen: Sving + Spelträning.

Vecka 20 – Närspel + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 21 – Sving-Driver + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 22 – Puttning + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 23 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 24 – Bunker + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 24 - Junior/Knatteläger (tillägg).

Vecka 25 - Junior/Knatteläger (tillägg).

Vecka 33 – Puttning/Närspel + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 34 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 35 – Bunker&Lobb + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 36 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vinterträning på Täby Golfklubb

Samling: - Alla grupper samlas ALLTID 10 min innan träningen, uppvärmda och klara i herrarnas omklädningsrum innan träningspasset, där finns toaletter och duschar.

Utrustning: - I schemat framgår vilken inriktning respektive pass har. Det räcker att ha med de klubbor som används vid varje tillfälle.

Antal spelare/grupp: - Under vinterträningen är deltagarantalet per grupp max 6 spelare.

Informationsmöte: - Informationsmöte om vinterträningen sker i samband med 1:a träningspasset i Täby Golf Akademi.

Program - Vinter - Rookie Tour & Teen Tour:

Fysövningarna är anpassade för golf och utformad av utbildad PT-instruktör. Klädseln bör vara anpassad för att klara fysträningen.

Vi utgår från individen när vi formar fysträningen (rörlighet, stabilitet, styrka och explosivitet) och förbereder spelarna för att klara av golfsvingen både nu och i en eventuell framtida elitsatsning.

Vecka 45 – Puttning i SAMs och TM och Fys.

Vecka 46 – Grunder Sving + Slagtest wedgar + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 47 – Grunder Sving + Slagtest wedgar + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 48 – Sving + bollflyktslagarna + Slagtest mellanjärn och Fys.

Vecka 49 – Sving + Slagtest långa inspel och Fys.

Vecka 50 – Sving + Slagtest Driver och Fys.

Vecka 51 – Fart + Slagrutiner + Beslut + Spelstrategi och Fys.

Vecka 52 - Vinterlov.

Vecka 01 - Vinterlov.

Vecka 02 – Puttning i SAMs och TM och Fys.

Vecka 03 – Grunder Sving + Slagtest wedgar + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 04 – Sving + bollflyktslagarna + Slagtest mellanjärn och Fys.

Vecka 05 – Sving + Slagtest långa inspel och Fys.

Vecka 06 – Sving + Slagtest långa inspel och Fys.

Vecka 07 – Sving + Slagtest Driver och Fys.

Vecka 08 – Fart + Slagrutiner + Beslut + Spelstrategi och Fys.

Vecka 09 – Sportlov.

Vecka 10 – Grunder Sving + Slagtest wedgar + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 11 – Sving + bollflyktslagarna + Slagtest mellanjärn och Fys.

Vecka 12 – Sving + Slagtest långa inspel och Fys.

Vecka 13 – Sving + Slagtest Driver och Fys.

Vecka 14 – Slagrutiner + Beslut + Spelstrategi och Fys.

Vecka 15 – Påsklov.

Program - Vinter - Breddgrupperna:

Vecka 44 – Puttning i SAMs och TM.

Vecka 46 – Sving + Slagtest wedgar.

Vecka 48 – Sving + Slagtest wedgar.

Vecka 50 – Sving + Slagtest mellanjärn.

Vecka 2 – Sving + Slagtest långa inspel.

Vecka 4 – Sving + Slagtest Driver.

Vecka 6 – Puttning i SAMs och TM.

Vecka 8 – Sving + Slagtest wedgar.

Vecka 10 – Sving + Slagtest wedgar.

Vecka 12 – Sving + Slagtest mellanjärn.

Vecka 14 – Sving + Slagtest långa inspel.

Vecka 16 – Sving + Slagtest Driver.

Vi provar också att spela simulatorgolf.