Träningsinnehåll

Sommarträning i Täby Golf Akademi

Samling: - Alla grupper samlas ALLTID 10 min innan träningen, uppvärmda och klara utanför juniorrummet.

Utrustning: - I träningsschemat framgår vilken golfinriktning respektive pass har, det räcker att ha med de klubbor som används vid varje tillfälle. Tänk på att ha kläder efter väder. Ha alltid golfhanddukar, handskar, peggar och paraply redo.

Antal spelare/grupp: - Under sommarträningen är deltagarantalet per grupp max 10 spelare.

Informationsmöte om sommarträningen görs i samband med 1:a träningspasset på Täby Golfklubb.

Avslutning sker i samband med sista träningspasset.

Program - Sommar - Rookie Tour & SGF Teen Tour:

Fysträning är anpassad för golf och utformad av utbildad PT-instruktör. Klädseln bör vara anpassad för att klara fysträningen.

Vecka 15-18 - Försäsongsträning utomhus på söndagar och fys som vanligt på fredagarna där flera grupper tränar tillsammans under 1,5 timme vilket ingår i detta paket:

Vecka 19 – Föräldramöte, genomgång och start av teknikträningen: Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 20 – Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 21 – Sving (TrackMan) + Närspel-Chip + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 22 – Sving-Driver + Närspel-Pitch + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 23 – Sving-Driver (TrackMan) + Närspel-Lobb + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 24 – Testveckan + Fysträning.

Vecka 25 - Ej träning.

Vecka 26 - 32 - SummerCamp (ingår), Svingträning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 33 – Sving + Puttning + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 34 – Sving (TrackMan) + Närspel-Chip/Pitch + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 35 – Sving-Driver + Närspel-Lobb/Bunker + Fysträning + Spel-Träning (spelstrategi, processmål, regler).

Vecka 36 – Testveckan + Fysträning + Spel-Träning.

Vecka 37-40 - Eftersäsongsträning utomhus på söndagar och fys som vanligt på fredagarna där alla grupper tränar tillsammans under 2 timmar vilket ingår i detta paket:

Program - Sommar - Breddgrupperna:

Vecka 19 – Föräldramöte, genomgång och start av teknikträningen: Sving + Spelträning.

Vecka 20 – Närspel + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 21 – Sving-Driver + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 22 – Puttning + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 23 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 24 – Bunker + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 24 - Junior/Knatteläger (tillägg).

Vecka 25 - Junior/Knatteläger (tillägg).

Vecka 33 – Puttning/Närspel + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 34 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 35 – Bunker&Lobb + Spel-BOOM + Spelträning.

Vecka 36 – Sving + Spel-BOOM + Spelträning.

Vinterträning på Täby Golfklubb

Samling: - Alla grupper samlas ALLTID 10 min innan träningen, uppvärmda och klara i herrarnas omklädningsrum innan träningspasset, där finns toaletter och duschar.

Utrustning: - I schemat framgår vilken inriktning respektive pass har. Det räcker att ha med de klubbor som används vid varje tillfälle.

Antal spelare/grupp: - Under vinterträningen är deltagarantalet per grupp max 6 spelare.

Informationsmöte: - Informationsmöte om vinterträningen sker i samband med 1:a träningspasset i Täby Golf Akademi.

Program - Vinter - Rookie Tour & SGF Junior Tour First, Future, Elite:

Fysövningarna är anpassade för golf och utformad av utbildad PT-instruktör. Klädseln bör vara anpassad för att klara fysträningen.

Vi utgår från individen när vi formar fysträningen (rörlighet, stabilitet, styrka och explosivitet) och förbereder spelarna för att klara av golfsvingen både nu och i en eventuell framtida elitsatsning.

Vecka 45 – Genomgång och start av teknikträningen, Puttning i SAMs och Fys.

Vecka 46 – Fart och Fys.

Vecka 47 – Puttning i SAMs och Fys

Vecka 48 – Fart och Fys.

Vecka 49 – Grunder Sving + Slagtest 25-70m i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 50 – Sving i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 51 – Driversving i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 02 – Fart och Fys.

Vecka 03 – Puttning i SAMs och Fys

Vecka 04 – Grunder Sving i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 05 – Sving i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 06 – Driversving i TM + bollflyktslagarna och Fys.

Vecka 07 – Grunder Sving + Slagtest wedgar i TM och Fys.

Vecka 08 – Sving + Slagtest mellanjärn i TM och Fys.

Vecka 10 – Sving + Slagtest långa inspel i TM och Fys.

Vecka 11 – Sving + Slagtest Driver i TM och Fys.

Vecka 12 – Puttning i SAMs och Fys

Vecka 13 – Sving + Slagtest mellanjärn i TM och Fys.

Försäsongsträning utomhus där flera grupper tränar tillsammans under 1,5 timme vilket ingår i detta paket:

Vecka 15 – Putt + Chip/Pitch + Lobb/Bunker + Driver-Fart & Fys.

Vecka 16 – Putt + Chip/Pitch + Lobb/Bunker + Sving & Fys.

Vecka 17 – Putt + Chip/Pitch + Lobb/Bunker + Sving & Fys.

Vecka 18 – Putt + Chip/Pitch + Lobb/Bunker + Sving & Fys.

Program - Vinter - Breddgrupperna:

Pass 1 & 7 – Föräldramöte, genomgång och start av teknikträningen (grunder sving).

Pass 2 & 8 – Grunder sving (TrackMan)

Pass 3 & 9 – Grunder puttning (SAMPuttLab)

Pass 4 & 10– Grunder sving + puttning (TrackMan Simulator+SAMPuttLab)

Pass 5 & 11– Grunder sving + puttning (TrackMan Simulator+SAMPuttLab)

Pass 6 & 12 – Grunder sving driver + puttning (TrackMan Simulator+SAMPuttLab)

Vi provar också att spela simulatorgolf.