Seriespel

Allmän information

All generell information om seriespelet, såsom divisionsindelning, speltillfällen, tävlingsbestämmelser och resultat hittar du under 'Tävling' på SGDF:s hemsida www.sgdf.se.

Seriespel 2017

SM Klubblag, Nationella seriespelet Tävlingsmanual, divisionsindelningar mm hittar du under rubriken tävling/mästerskap på SGFs hemsida, www.golf.se

Damer Täby spelar i Div 1 Norra

Herrar Täby spelar i Div 1 Östra

Seriespel inom SGDF 2016 har SGDFs seriespel fått ett helt nytt upplägg och det kommer att spelas enligt samma modell för både damer och herrar. -Först och främst blir det nya åldersklasser, som en anpassning till vad som sker nationellt -Spelformen blir rent matchspel vid tre speltillfällen. -Lagen består av fem spelare, varav två st spelar foursome och övriga tre spelar singelmatch. Kompletta tävlingsbestämmelser, spelprogram med divisionsindelningar, resultat mm hittar du under rubriken tävling på SGDFs hemsida, www.sgdf.se

Täby GK representationslag 2017

D50    1               Sandra Ring

D60    2               Maja Hedén

D70    1               Kerstin Nordström

H40    1               Magnus Sahlström

H50    2               Thomas Jacobsson

H60    2               Hans Danielsson

H70    2               Ronny Winberg

H80    1               Per Jödahl

Utmaningen

Sedan slutet av 1990-talet har våra seriespelslag på herrsidan mötts på Pingstaftons morgon i en mycket rolig och lätt prestigeladdad kamp mot varandra. Vi kommer fr o m 2016 att justera åldersklasserna enligt seriespelet ovan. Men utökar lite bland de yngsta och äldsta för att säkerställa ett komplett deltagande. Vi behåller spelformen, dvs varje ålderskategori ställer upp med ett 12-mannalag och spelformen är densamma som Stockholmsdistriktets gamla seriespel match.  -Fyrbollar med en representant från vardera kategori, spel enligt slagspelsreglerna men man räknar hål för hål som i match mot de tre övriga i bollen.

H30/40 spelar från tee 60, H50 från tee 58, H60 från tee 54 och H70/80 från tee 49.