Banan öppnar igen

Banan öppnar igen!

Solen lyser och regnet har dragit undan! Banan börjar torka upp och kommer vara öppen som vanligt från och med imorgon lördag den 29 maj. Det är dock fortfarande väldigt blött på grund av den kraftiga nederbörd som varit. I och med detta är banan extremt känslig. Vi vill att ni är extra noga med att lägga tillbaka uppslagen torv och laga era nedslagsmärken. Laga minst ett nedslagsmärke per green och påminn dina medspelare att göra detsamma. 18 av 18!

Var uppmärksam på hur och vart ni går. Använd de vägar och anvisningar som finns för att undvika ytterligare skador och slitage.

OBS! Det kommer råda förbud mot golfbilar fram till och med tisdag nästa vecka. 

På grund av allt vatten som kommit är marken väldigt mättad, det gäller framförallt fairways och ruffar. De innebär att vanliga skötselrutiner av dessa spelytor inte är möjliga. Vi vet att det kommer växa mycket de kommande dagarna då värmen återigen återvänder men eftersom det inte kommer gå att klippa de närmsta dagarna betyder det att fairway och ruff kommer vara högre och tjockare än normalt. Och när det väl går att klippa kommer det bli mycket grässpill på banan.

Greener och tees kommer att klippas som vanligt. Däremot kommer flaggplaceringarna sitta på så högt placerade ytor som möjligt.

Nu ser vi fram mot sommaren och sol och värme!

Kommentarer