Täby GKs damlag avancerar till Elitserien 2018

Efter tre dagars seriespel i division 1 på Ågesta GK slutade Täby GKs damer på en fin andra plats och avancerar därmed till högsta nivån, Elitserien, som nästa år spelas på Barsebäck GCC.

Det var mycket bra golfspel av tjejerna i laget: Johanna Samuelsson, Ellen Hutchinson-Kay, Emma Berlin, Vera Hutchinson-Kay, Rebecka Ringström och Ulrika Jorsell (som även är lagkapten).

Första dagens lägsta score hade Emma Berlin med 70 slag (-2). Andra dagen hade Johanna Samuelsson och Ulrika Jorsell 69 slag (-3) i bästboll och tredje dagen var det Ellen Hutchinson-Kay som var bäst i laget med 71 slag (-1).

Alla tjejerna peppade varandra vilket ledde till härlig energi i laget. Den härliga lagandan bidrog till avancemang men också till tre roliga och underbara dagar på golfbanan.

Laget vill också tacka de två supercaddiena, Axel och Valter Wigren, som ställde upp som caddies alla dagarna!

SM Klubblag spelas som scratchtävling över tre dagar. Det är foursome och singel första dagen, foursome och fyrboll andra dagen och avslutas med ofta avgörande och spännande singelrond sista dagen. Några av tjejerna spelade alltså 36 hål första dagen, 36 hål andra dagen och 18 hål sista dagen.

Direkt efter första dagens foursome intog tjejerna andra platsen, som de höll hela vägen i mål. Segrande laget AIK var på förhand favoriter med flera Europatourspelare och samtliga i laget är professionella tourspelare.

Stort grattis tjejer och lycka till 2018!

Hälsningar Täby GK