Ta grönt kort

Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Vi hjälper dig att komma igång med ditt golfspel. Vi riktar oss till dig som har ambitionen att bli medlem på Täby GK.

Lättare än någonsin

De gamla myterna kring golfen att golf är svårt, golf är dyrt och golf tar tid har suddats ut. Nu finns det plats på golfbanan och Täby GK välkomnar dig och vi som sätter omhändertagande i centrum, tar emot dig som är nybörjare.  


Hur blir det lättare?
Genom att du som spelare får en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på.

Täby GK har anpassat utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort.

Det nya utbildningsmaterialet, är ett webbmaterial som inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt.

Vilket är första steget för vuxna?
Du kontaktar oss för prisuppgift/intresseanmälan. Vi föreslår en lämplig kurs/upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort. Läs mer här!

När får jag Grönt Kort?
Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 18 poäng från slopad tee, exempelvis hos oss tee 39 samt fått godkänt på ditt teoriprov på www.golf.se . Du får dessutom ett eget Golf-ID som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.